SUOMEKSI

Moi,

Nimeni on Arto ja olen syntynyt Helsingissä, jossa myös tällä hetkellä asun. Meillä on Stadin kanssa itseasiassa sama syntymäpäivä, kesäkuun 12. Itseasiassa vuonna 1980 olin tuon päivän ensimmäinen vauva, ja näin ollen olen myös ns Helsinki-päivän lapsi. Helsingin kaupunki muisti vanhempia isolla ruusukimpulla sekä silloisen ylipormestari Raimo Ilaskiven onnittelukäynnillä. Helsingin kaupunki on itseasiassa myös mun kummi. 

 

Olen kokenut opas ja matkaillut elämässäni paljon. Puheliaana ja ulospäinsuuntautuneena ihmisenä tykkään tavata ja tutustua uusiin ihmisiin. Uusista kulttuureista oppiminen ja niiden ymmärtäminen on aina ollut minulle kiinnostavaa.

 

Uuden oppiminen on aina ollut itselleni elinehto. Tällä hetkellä, opaskierrosten ohessa, työstän graduani palvelumuotoilun maisterin tutkintoon Lapin Yliopistoon. Valmista toivottavasti tulee syksyn 2022 aikana. Olen myös hyödyntänyt palvelumuotoilun metodeja sekä prosesseja tämän matkaopas-liiketoimintani suunnittelussa ja rakentamisessa. Ja kierroksella itseasiassa nähdään myös yksi Helsingin suosituimmista paikoista – joka on toteutettu kokonaan palvelumuotoilun periaatteita noudattaen. 

 

Tälle kesälle 2022, olen käynnistänyt opastettujen kaupunkikävelyiden liiketoiminnan Stadiin. Kierroksia on kaksi päivässä (lähdöt aina klo 10 ja 14 Senaatintorilta) koko kesän. Kierrokset ovat kokonaan englanninkielisiä, mukaan mahtuu aina 1-30 osallistujaa, kestävät n 2,5h jonka aikana kävellään n 5km ja me kävellään säässä kuin säässä (joten hyvä varautua säänmukaisesti). Käytössä on myös langaton äänentoisto, johon tarvitset omat langalliset kuulokkeet (normaali 3,5mm liittimellä) ja tarvittaessa voit ostaa minulta nämä (saat pitää ostamasi kuulokkeet kierroksen jälkeen, niissä on myös mikrofoni joten toimivat hands-freenä kaikissa laitteissa joissa on tuo normaali 3,5mm kuulokeliitäntä)

 

Olen kulttuuri-ihminen henkeen ja vereen sekä rakastan oikeastaan kaikkea eeppistä. Mun suosikkipaikka maailmassa on kesäinen Stadi, ja siksi olenkin aivan fiiliksissä, että saan jakaa sen myös juuri sinun kanssasi. 

Tervetuloa kävelykierrokselle Mun Stadiin <3